Frankfurtská polévka zpět

Ingredience:
brambory4 kstenké párky (frankfurtské)4 ksmrkev2 ks
cibule1 ksvývar1 lmléko100 ml
mouka (jáhlová)2 lžícekmín1 lžičkasladká paprika1 lžíce
olej3 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
sušený česnek dle chutimajoránka dle chutičerstvá petrželka dle chuti
brambory 4 ks, tenké párky (frankfurtské) 4 ks, mrkev 2 ks, cibule 1 ks, vývar 1 l, mléko 100 ml, mouka (jáhlová) 2 lžíce, kmín 1 lžička, sladká paprika 1 lžíce, olej 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sušený česnek dle chuti, majoránka dle chuti, čerstvá petrželka dle chuti

Příprava

Polévku jsem obohatila o mrkev a brambory, aby to nebyla jen voda s moukou a párkem. Nevím proč, ale naše děti ji milují, i když doma jsem ji vařila poprvé. No jo, hlídání je potřeba a občas i já musím zamhouřit oko. A když se doma vyskytly párky, řekla jsem si, že jim ji tedy uvařím, samozřejmě ve své verzi. Prvně pryč z talíře byl párek, a až pak ten zbytek (smích).

Oloupejte brambory, mrkev a cibuli. Brambory nakrájejte na kostky, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibulku, pozvolna asi 15 minut. Přisypte papriku, nechte zavonět a zalijte. Přidejte brambory, kmín, sůl, pepř a vařte, dokud nebudou brambory poloměkké. Pak přidejte mrkev a párek nakrájený na kolečka. Rozmíchejte mouku v mléce, abyste tam neměli hrudky a za stálého míchání přilévejte do polévky, kterou jste přivedli k varu. Nechte dovařit, dokud nebudou brambory měkké. Dochuťte česnekem a majoránkou. Pokud máte čerstvou petrželku, určitě se ji nebojte přidat. Hotovo, dobrou chuť.

2017-05-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI