Houbová polévka z václavek zpět

Ingredience:
václavky500 gmenší cibule3 ksvývar1,5 l
máslo50 ghladká mouka (rýžová, pšeničná...)3 lžícečesnek3 stroužky
sladká paprika4 lžícebobkový list1 ksnové koření3 kuličky
drcený kmín0,5 lžičkysůl dle chutipepř špetka
sušená majoránka2 - 3 plné lžíce
václavky 500 g, menší cibule 3 ks, vývar 1,5 l, máslo 50 g, hladká mouka (rýžová, pšeničná...) 3 lžíce, česnek 3 stroužky, sladká paprika 4 lžíce, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kuličky, drcený kmín 0,5 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, sušená majoránka 2 - 3 plné lžíce

Příprava

Minulý víkend jsem byla v lese a našla spoustu václavek.
Ty se skvěle hodí na dvě věci. Můžete je naložit do octa nebo z nich udělat tuhle polévku.
Zkuste k ní usmažit pár bramboráčků a užijte si výborný podzimní oběd.
 
Nenašli jste václavky? Nevadí. Kupte hlívu a použijte ji. Ale pozor. Hlíva je tužší, polévku proto musíte vařit o trochu déle.

Houby (z václavek používám do polévky jenom kloboučky) očistěte a pokrájejte. Záleží, jak velké máte houby, ale pokrájejte je na tak velké kousky, jaké se dají nabrat na lžíci a nepadají z ní. Připravte si i cibuli, drobně ji pokrájejte. 
Na másle začněte opékat cibuli. Ve chvíli, kdy začne zlátnout přidejte drcený česnek, očištěné a pokrájené houby. Chvilku restujte a pak vše zaprašte moukou. Chvilku (asi minutu) ještě restujte a přidejte i papriku, kmín, bobkový list a nové koření. Zalijte vývarem a na mírném plameni vařte asi 15 minut.
Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Úplně na konec do polévky přidejte majoránku.

2015-10-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI