Houbová polévka z václavek zpět

Ingredience:
václavky500 gmenší cibule3 ksvývar1,5 l
máslo50 ghladká mouka (rýžová, pšeničná...)3 lžícečesnek3 stroužky
sladká paprika4 lžícebobkový list1 ksnové koření3 kuličky
drcený kmín0,5 lžičkysůl dle chutipepř špetka
sušená majoránka2 - 3 plné lžíce
václavky 500 g, menší cibule 3 ks, vývar 1,5 l, máslo 50 g, hladká mouka (rýžová, pšeničná...) 3 lžíce, česnek 3 stroužky, sladká paprika 4 lžíce, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kuličky, drcený kmín 0,5 lžičky, sůl dle chuti, pepř špetka, sušená majoránka 2 - 3 plné lžíce

Příprava

Minulý víkend jsem byla v lese a našla spoustu václavek.
Ty se skvěle hodí na dvě věci. Můžete je naložit do octa nebo z nich udělat tuhle polévku.
Zkuste k ní usmažit pár bramboráčků a užijte si výborný podzimní oběd.
 
Nenašli jste václavky? Nevadí. Kupte hlívu a použijte ji. Ale pozor. Hlíva je tužší, polévku proto musíte vařit o trochu déle.

Houby (z václavek používám do polévky jenom kloboučky) očistěte a pokrájejte. Záleží, jak velké máte houby, ale pokrájejte je na tak velké kousky, jaké se dají nabrat na lžíci a nepadají z ní. Připravte si i cibuli, drobně ji pokrájejte. 
Na másle začněte opékat cibuli. Ve chvíli, kdy začne zlátnout přidejte drcený česnek, očištěné a pokrájené houby. Chvilku restujte a pak vše zaprašte moukou. Chvilku (asi minutu) ještě restujte a přidejte i papriku, kmín, bobkový list a nové koření. Zalijte vývarem a na mírném plameni vařte asi 15 minut.
Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Úplně na konec do polévky přidejte majoránku.

2015-10-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI