Hrášková polévka s listovým salátem a sýrovými knedlíčky zpět

Ingredience:
jarní cibulka2 kshrášek500 gledový salát1/2 hlávky
cibule1 ksolej2 lžícezeleninový vývar1,5 l
čerstvý sýr2 lžíce
Knedlíčky:
vejce1 kspohanková krupice1/2 hrníčkunastrouhaný sýr (mozzarella a parmazán)1/2 hrníčku
sůl dle chutiNori vločky1 lžička
jarní cibulka 2 ks, hrášek 500 g, ledový salát 1/2 hlávky, cibule 1 ks, olej 2 lžíce, zeleninový vývar 1,5 l, čerstvý sýr 2 lžíce, vejce 1 ks, pohanková krupice 1/2 hrníčku, nastrouhaný sýr (mozzarella a parmazán) 1/2 hrníčku, sůl dle chuti, Nori vločky 1 lžička

Příprava

Už se těším na jaro, tak aspoň "zelená" polévka . Pro inspiraci jsem zavítala na stránky Evy Francové. A protože jsem potřebovala trošku přebít tu sladkou chuť hrášku, servírovala jsem ji se sýrovými knedlíčky. A to bych nebyla já, abych zdraví ještě více nepodpořila. Dílky chlorofylu, který propůjčuje zelenou barvu, zvítězil dýňový olej. Třikrát hurá!

Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, poté přisypeme hrášek s nakrájeným salátem, osolíme a ještě dalších 15 minut opékáme. Potom přilijeme vývar a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme 2 lžícemi čerstvého sýra.
Knedlíčky připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a tvarujeme kuličky. Pokud je hmota příliš lepivá, přidáme krupici. Vaříme v osolené vodě, dokud nevplavou.

2016-02-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI