Hráškovo-fenyklový krém zpět

Ingredience:
šalotka50 gfenykl500 gbrambory2 ks
přepuštěné máslo3 lžícedomácí zeleninový vývar1 lsůl dle chuti
pepř dle chutimuškátový oříšek dle chutimražený hrášek350 g
smetana ke šlehání150 ml
Na ozdobu:
piniové oříšky dle chutifenyklová nať dle chuti
šalotka 50 g, fenykl 500 g, brambory 2 ks, přepuštěné máslo 3 lžíce, domácí zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, mražený hrášek 350 g, smetana ke šlehání 150 ml, piniové oříšky dle chuti, fenyklová nať dle chuti

Příprava

Hráškový krém není nic neobvyklého, jedl ho jistě každý z vás. Když se ale k jemné chuti hrášku přidá výrazný fenykl, který polévku provoní a svou specifickou chutí obohatí, vznikne něco zcela nového a opravdu jedinečného. Vyzkoušejte si hráškovo-fenyklový krém podle tohoto receptu, bude vám chutnat.

1. Na přepuštěném másle si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou necháme zezlátnout. Poté přidáme očištěný a nakrájený fenykl a na kostičky nakrájené brambory a vše restujeme. 

2. Do hrnce si dáme zeleninový vývar a zahřejeme ho. Přidáme orestovanou směs a vaříme cca 15 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Nakonec vhodíme hrášek, který povaříme 2 - 3 minuty.

3. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Poté přidáme smetanu a zlehka promícháme. 

4. Podáváme ozdobené na přepuštěném másle orestovanou fenyklovou natí a piniovými oříšky.

2019-05-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI