Hrejivá šošovicová polievka zpět

Ingredience:
anglickej slaniny nakrájenej na kocky5 plátkovuvarenej šošovice2 šálkymrkva1 ks
petržlen1 kszeleru kúsokcibuľa1 ks
cesnaku nakrájané na plátky2 strúčikykrájaných paradajok1 konzervaolivový olej dle potřeby
sušené oregano dle chutipetržlenová vňať dle chutisoľ dle chuti
mleté čierne korenie dle chuti
anglickej slaniny nakrájenej na kocky 5 plátkov, uvarenej šošovice 2 šálky, mrkva 1 ks, petržlen 1 ks, zeleru kúsok, cibuľa 1 ks, cesnaku nakrájané na plátky 2 strúčiky, krájaných paradajok 1 konzerva, olivový olej dle potřeby, sušené oregano dle chuti, petržlenová vňať dle chuti, soľ dle chuti, mleté čierne korenie dle chuti

Příprava

Varila som podľa Hanky Michopulu. Extrémne jednoduchá, zimná sýta polievka. Výborná je so slaninou aj bez nej. Tak ako Hanka, aj ja odporúčam použiť zelenú šošovicu, ktorá aj po uvarení pekne drží tvar. Ak ju nemáte, tak pokojne použite klasickú hnedú, na chuti to polievke vôbec neuberie. Mám odskúšané.

V hrnci zohrejeme troška oleja a opečieme slaninu do chrumkava. Pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľu opekáme. Pridáme cesnak, nahrubo nastrúhanú mrkvu, petržlen a zeler a chvíľu spolu podusíme. Keď zelenina zmäkne, zalejeme ju konzervovanými paradajkami a asi 1/2 litrom vody. Privedieme k varu a varíme  približne 20 minút. 

Potom pridáme uvarenú a scedenú šošovicu, ochutíme oreganom, podľa chuti posolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj čili korenie. Všetko spolu ešte chvíľu povaríme a nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. 

Do horúcej polievky si  môžeme nastrúhať syr, napr. parmezán. 

2018-02-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI