Hříbková polévka s fazolemi zpět

Ingredience:
voda či vývar dle potřebybílé fazole (2 bílých velkých a 2 bílých malých)4 hrstisušené hříbky2 hrsti
čerstvé hříbky (hmotnost po svaření)cca 150 gvelké brambory (použila jsem pečené v troubě ve slupce)3 ksvysokoprocentní smetana200 ml
máslo tenký plátekocet na dochucenípepř špetka
sůl dle chuti
voda či vývar dle potřeby, bílé fazole (2 bílých velkých a 2 bílých malých) 4 hrsti, sušené hříbky 2 hrsti, čerstvé hříbky (hmotnost po svaření) cca 150 g, velké brambory (použila jsem pečené v troubě ve slupce) 3 ks, vysokoprocentní smetana 200 ml, máslo tenký plátek, ocet na dochucení, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Kombinaci hříbků a fazolí si jistě zamilujete. Tato polévka je velice jednoduchá, vynikající a skvěle vás zasytí.

Fazole namočíme na noc do vody (každý druh zvlášť). Druhý den je slijeme a uvaříme v neosolené vodě do měkka (větší druhy vaříme nejdřív a menší přidáme v průběhu). K uvařeným fazolím dolijeme podle potřeby vodu (či vývar), přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory (pokud použijete jako já pečené, stačí je do polévky přidat až ke konci), všechny houby, máslo, základ osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor (kvůli sušeným houbám ale ne méně než 20 minut). Poté přilijeme smetanu, přidáme posekanou petrželku a dochutíme kapkou octa. Už nevaříme, pouze prohřejeme a můžeme podávat.

2015-04-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI