Hustá polévka z máslových fazolí zpět

Ingredience:
máslové fazole500 golivový olej dle potřebycibule1 ks
řapíkatý celer2 stonkymenší mrkev1 ksčesnek4 stroužky
rajský protlak2 lžícedrcená rajčata400 gbobkový list2 ks
nové koření3 kuličkybazalka dle chutioregano dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutitěstovinová rýže2 hrsti
zeleninový vývar dle potřeby
máslové fazole 500 g, olivový olej dle potřeby, cibule 1 ks, řapíkatý celer 2 stonky, menší mrkev 1 ks, česnek 4 stroužky, rajský protlak 2 lžíce, drcená rajčata 400 g, bobkový list 2 ks, nové koření 3 kuličky, bazalka dle chuti, oregano dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, těstovinová rýže 2 hrsti, zeleninový vývar dle potřeby

Příprava

Strašně moc máme rádi luštěninové polévky. S oblibou je dělám husté, ale nikoliv s moukou, ale luštěninou a zeleninou. Tahle italská varianta fazolové polévky se zahustí drobnou těstovinou a věřte tomu, že když sníte plný talíř, tak druhý chod nebude třeba.

Fazole si namočte noc předem do studené vody a druhý den uvařte do měkka.

Na oleji si orestujte zeleninu (cibule, mrkev, celer, česnek) i s kořením a po 3 minutách zasmahněte rajský protlak, který opečte stejně dlouhou dobu. Ztratí nepříjemnou kyselost a vyniknou lépe chutě.

Zalijte drcenými rajčaty a nechte 5 minut podusit na mírném plameni.

Scezené fazole přidejte do polévky a dolijte zeleninovým vývarem. Pokud ale máte po ruce třeba kuřecí, tak tím nic nepokazíte. 

Vsypte těstoviny a nechte povařit do měkka a zhoustnutí polévky. 

Dochuťte solí, pepřem a na talíři můžete dozdobit i čerstvou bylinkou. 

Dobrou chuť!

2017-04-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI