Indická rajčatová polévka zpět

Ingredience:
krájená rajčata1 konzervamenší mrkev1 kscibule1 ks
česnek2 stroužkyčervená čočka2 lžícebobkový list1 ks
římský kmín1 lžícemletý koriandr1/2 lžičkykoření Garam masala1/2 lžičky
sůl dle chutiGhíčko2 lžičkyzeleninový vývar nebo voda1 l
smetana ke šlehání100 mlkokosové mléko50 ml
krájená rajčata 1 konzerva, menší mrkev 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, červená čočka 2 lžíce, bobkový list 1 ks, římský kmín 1 lžíce, mletý koriandr 1/2 lžičky, koření Garam masala 1/2 lžičky, sůl dle chuti, Ghíčko 2 lžičky, zeleninový vývar nebo voda 1 l, smetana ke šlehání 100 ml, kokosové mléko 50 ml

Příprava

Máte rádi kořeněnou indickou kuchyni a hledáte něco, co zahřeje na duši i na těle? Pak určitě vyzkoušejte tuto lahodnou polévku. Jedla jí s chutí i moje tříletá dcerka.

Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku. Po chvilce přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme. Přidáme i garam masalu, římský kmín a koriandr a necháme rozvonět. Poté do hrnce vyklopíme konzervu rajčat a zalijeme vodou/vývarem. Vhodíme ještě bobkový list a červenou čočku, dostatečně osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme polévku dohladka a zjemníme smetanou. Můžeme podávat posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Dobrou chuť!

2016-11-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI