Jarní květáková polévka s batáty a bylinkami zpět

Ingredience:
květák1/2 ksvelký batát1 kssůl dle chuti
pepř dle chutimáslo3 lžícešpaldová mouka3 lžíce
vejce2 ksjarní cibulka2 stonkymedvědí česnek nebo trochu pesta z něj, můžete nahradit špenátem pár lístků
petrželka, pažitka, popenec nebo jiná čerstvá bylinka dle chuti
květák 1/2 ks, velký batát 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo 3 lžíce, špaldová mouka 3 lžíce, vejce 2 ks, jarní cibulka 2 stonky, medvědí česnek nebo trochu pesta z něj, můžete nahradit špenátem pár lístků, petrželka, pažitka, popenec nebo jiná čerstvá bylinka dle chuti

Příprava

Mám moc ráda jarní polévky. Hlavně proto, že do nich můžete dát řadu voňavých bylinek, které sotva vylezly ze země. Dokud je medvědí česnek, tak používá hodně ten, potom méně známý popence nebo listy mladých kopřiv. Ve všech se skrývá přírodní síla a dodají vašemu tělu prospěšné látky.

Na posypání polévky se hodí také čerstvá pažitka nebo petrželka, která může vyrůst v květináči, pokud nemáte vlastní zahradu.

Z jarní cibulky odkrojte bílé části. Ty nasekejte nadrobno.

V hrnci rozpusťte máslo a nechejte na něm zesklovatět nakrájenou jarní cibulku. Přidejte oloupané, na malé kostičky nakrájené batáty a malé kousky květáku.

Zasypejte moukou, promíchejte  a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Ochuťte solí a pepřem.

Nechejte 15 minut vařit. Květák by měl zůstat pěkně křupavý.

Do horké polévky zamíchejte dvě rozšlehaná vejce, nasekané zelené části jarní cibulky, medvědí česnek a další bylinky, které jste si připravili.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

2019-06-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI