Jemná celerová krémová polévka s hruškami zpět

Ingredience:
celer1 velká bulvazralé hrušky3 ksvelká cibule1 ks
sůl1 lžičkačerstvě namletý pepř špetkaolivový olej1 lžíce
voda dle potřebysmetana200 mlolej z lískových oříšků dle potřeby
nasekané lískové oříšky100 g
celer 1 velká bulva, zralé hrušky 3 ks, velká cibule 1 ks, sůl 1 lžička, čerstvě namletý pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, voda dle potřeby, smetana 200 ml, olej z lískových oříšků dle potřeby, nasekané lískové oříšky 100 g

Příprava

Celer je moje oblíbená zelenina. Nejen proto, že se dá kombinovat s neuvěřitelnými surovinami. Třeba s hruškou. Věřili byste, že dohromady s celerem vytvoří jemnou, voňavou a neskutečnou chutnou polévku? Odvažte se a vyzkoušejte můj recept.

Krémové polévky jsou teď u nás doma jasnou hvězdou. Bulvový celer! Máme ho teď velkou zásobu, protože ho pořád pečeme a mixujeme. A kombinujeme. Největší radost mám opravdu z toho, že i děti jsou nadšené. Což bych u celeru nikdy nečekala. Hlavně je miluje Pepíno, který má čerstvě rovnátka a hladká strava je pro něj top. 

Kombinace celer a hruška se vám může zdát podezřelá. Nebojte se odhodit své pochyby a věřte, že si pochutnáte. Podaří-li se vám sehnat olej z lískových ořechů, určitě jím polévku pokapejte. A posypte opraženými lískovými ořechy. Tím celou skvělou chuť doladíte.

Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a rozkrojte napůl. Hrušky podélně rozkrojte a zbavte slupky a jádřince. 

Všechny suroviny dejte do pekáče nebo do remosky. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a upečte doměkka. Pečte v troubě vyhřáté asi na 160°C.

Měkkou zeleninu a ovoce dejte do mixéru, přidejte asi 200 ml vody nebo zeleninového vývaru a smetanu. Rozmixujte. Pokud se vám zdá polévka stále moc hustá, přidejte vodu nebo vývar. 

Podávejte horké, posypané nasekanými opraženými lískovými ořechy a zakápnuté olejem. 

2018-02-07 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI