Jemná celerová krémová polévka s hruškami zpět

Ingredience:
celer1 velká bulvazralé hrušky3 ksvelká cibule1 ks
sůl1 lžičkačerstvě namletý pepř špetkaolivový olej1 lžíce
voda dle potřebysmetana200 mlolej z lískových oříšků dle potřeby
nasekané lískové oříšky100 g
celer 1 velká bulva, zralé hrušky 3 ks, velká cibule 1 ks, sůl 1 lžička, čerstvě namletý pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, voda dle potřeby, smetana 200 ml, olej z lískových oříšků dle potřeby, nasekané lískové oříšky 100 g

Příprava

Celer je moje oblíbená zelenina. Nejen proto, že se dá kombinovat s neuvěřitelnými surovinami. Třeba s hruškou. Věřili byste, že dohromady s celerem vytvoří jemnou, voňavou a neskutečnou chutnou polévku? Odvažte se a vyzkoušejte můj recept.

Krémové polévky jsou teď u nás doma jasnou hvězdou. Bulvový celer! Máme ho teď velkou zásobu, protože ho pořád pečeme a mixujeme. A kombinujeme. Největší radost mám opravdu z toho, že i děti jsou nadšené. Což bych u celeru nikdy nečekala. Hlavně je miluje Pepíno, který má čerstvě rovnátka a hladká strava je pro něj top. 

Kombinace celer a hruška se vám může zdát podezřelá. Nebojte se odhodit své pochyby a věřte, že si pochutnáte. Podaří-li se vám sehnat olej z lískových ořechů, určitě jím polévku pokapejte. A posypte opraženými lískovými ořechy. Tím celou skvělou chuť doladíte.

Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a rozkrojte napůl. Hrušky podélně rozkrojte a zbavte slupky a jádřince. 

Všechny suroviny dejte do pekáče nebo do remosky. Osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a upečte doměkka. Pečte v troubě vyhřáté asi na 160°C.

Měkkou zeleninu a ovoce dejte do mixéru, přidejte asi 200 ml vody nebo zeleninového vývaru a smetanu. Rozmixujte. Pokud se vám zdá polévka stále moc hustá, přidejte vodu nebo vývar. 

Podávejte horké, posypané nasekanými opraženými lískovými ořechy a zakápnuté olejem. 

2018-02-07 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI