Ingredience: | |||||
fenykl | 1 ks | celer | 1/2 bulvy | velká mrkev | 1/4 ks |
malá petržel | 1 ks | pórek | 1/2 ks | česnek | 1 větší stroužek |
máslo | 2 lžíce | smetana ke šlehání 33% | 1/4 kelímku | nové koření | 3 kuličky |
muškátový květ | špetka | pepř | špetka | sůl | dle chuti |
Někdy jsou taková rána... Člověk vstane a ví, že v lednici už je toho pomálu, ale že v ní přece jen ještě něco je, z čeho se dá k tomu snědku určitě něco vymyslet. Nebo spíše musí. A nastává dobré "vzrůšo". Pár dní se na mě z ledničky usmívala "zeleninová skvadra", která na první pohled působí trochu nudně, ale ze které jsem nakonec uvařila polévku jemné chuti a je skutečným pohlazením pro žaludek...
V jednom menším hrnci do měkka povaříme v osolené a opepřené vodě fenykl pokrájený na malé kousky (bez spodního košťálu). Ve větším hrnci restujeme na másle za občasného míchání pórek pokrájený na kolečka, stroužek česneku pokrájený na plátky, mrkev, celer a petržel pokrájené na kostičky. Takto restovanou zeleninu osolíme, opepříme a přidáme všechno zbylé koření. Když začne pórek a česnek zlátnout, zalijeme zeleninu půl litrem vody a necháme ji vařit. Mezitím se nám doměkka uvařil fenykl v menším hrnci a obsah menšího hrnce vlijeme k ostatní zelenině, která se nám vaří ve velkém hrnci. Vše takto spolu vaříme do úplného změknutí veškeré zeleniny a zcela ke konci do polévky přilijeme smetanu ke šlehání. Vše spolu rozmixujeme a můžeme podávat velmi jemnou polévku, která je pohlazením pro žaludek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI