Kapustová polévka s pohankovou krupicí zpět

Ingredience:
máslo1 lžíceolivový olej1 lžícekapusta500 g
pohanková krupice50 gzeleninový vývar1,2 ldrcený kmín dle chuti
sůl dle chutilibeček dle chuti
máslo 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, kapusta 500 g, pohanková krupice 50 g, zeleninový vývar 1,2 l, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, libeček dle chuti

Příprava

Někdy (no NE někdy) nakoupím potraviny a až potom přemýšlím, jak s nimi naložit. A chudák kapusta! Po pravdě, přišla až poslední na řadu. Prvotní záměr (kapustové závitky) mě opustil, neboť v lednici trčela jen ona sama. Takže v pravý čas nalezen recept úžasné ženy Evy Francové na polévku pouze z kapusty a krupice.

Na sucho pomalu opražíme krupici. Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou kapustu cca 10 minut a poté přisypeme opraženou krupici, osolíme a přisypeme drcený kmín a sušený libeček. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté částečně promixujeme. Posypeme piniovými oříšky a zelenou natí.

2016-04-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI