Ingredience: | |||||
máslo | 1 lžíce | olivový olej | 1 lžíce | kapusta | 500 g |
pohanková krupice | 50 g | zeleninový vývar | 1,2 l | drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti | libeček | dle chuti |
Někdy (no NE někdy) nakoupím potraviny a až potom přemýšlím, jak s nimi naložit. A chudák kapusta! Po pravdě, přišla až poslední na řadu. Prvotní záměr (kapustové závitky) mě opustil, neboť v lednici trčela jen ona sama. Takže v pravý čas nalezen recept úžasné ženy Evy Francové na polévku pouze z kapusty a krupice.
Na sucho pomalu opražíme krupici. Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou kapustu cca 10 minut a poté přisypeme opraženou krupici, osolíme a přisypeme drcený kmín a sušený libeček. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté částečně promixujeme. Posypeme piniovými oříšky a zelenou natí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI