Kedlubnová polévka s pórkem, petrželkou, jarní cibulkou a polníčkem zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebypórek130 gkedlubna1 ks
petržel65 gjarní cibulka1 kspolníček2 hrsti
kmín dle chutihraška na zahušťování1 lžícesůl dle chuti
mletý kmín dle chutivoda1 lmandlové mléko dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, pórek 130 g, kedlubna 1 ks, petržel 65 g, jarní cibulka 1 ks, polníček 2 hrsti, kmín dle chuti, hraška na zahušťování 1 lžíce, sůl dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1 l, mandlové mléko dle chuti

Příprava

Po nemoci jsem se konečně dostala na nákup a nevěděla po čem sáhnout dřív. Malý obchůdek mé tety byl právě zavezen čerstvou zeleninou z Makra a já s radostí sáhla téměř po všem, obzvlášť po krásných kedlubnách, jarní cibulce, pórku a už se mi v hlavě rýsoval recept na polévku.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme hrašku, kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny, odstavíme z plotny, přiklopíme a za pár minut přidáme polníček. 
Rozmixujeme, ozdobíme polníčkem a zjemníme mandlovým mlékem.

2016-03-07 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI