Kokosová polévka zpět

Ingredience:
kokosové mléko1 lstonky z čerstvého koriandru10 kscitronová tráva6 - 7 ks
šalotka3 kschilli2 - 4 kskousky čerstvého zázvoru nebo galangal2 x 3 cm
palmový nebo kokosový cukr50 glimetkové listy12 ksnakrájené žampiony hrst
česnek4 stroužkyšťáva ze 3 limetek dle chutirybí omáčka3 lžíce
voda (vlít do kokosového mléka)1 hrnek
kokosové mléko 1 l, stonky z čerstvého koriandru 10 ks, citronová tráva 6 - 7 ks, šalotka 3 ks, chilli 2 - 4 ks, kousky čerstvého zázvoru nebo galangal 2 x 3 cm, palmový nebo kokosový cukr 50 g, limetkové listy 12 ks, nakrájené žampiony hrst, česnek 4 stroužky, šťáva ze 3 limetek dle chuti, rybí omáčka 3 lžíce, voda (vlít do kokosového mléka) 1 hrnek

Příprava

Polévky zbožňuju. V téhle zimě je to vždy, na co se těším a vařím si je často k obědu. Máma vždy říká, že jsem nejlevnější dcera, neboť mě uctí většinou vývarem z kuřecích krků. Mám je ráda už od malička a tak,  když zajedu k babičce, většinou si mohu být jista, že ji tam dostanu také.
Dnes jsem však zvolila netradiční polévku a musím říct, že je opět velmi rychlá. Zahřeje, pokud si do ní přidáte chilli jako já.

Začněte tím, že si  připravíte všechny ingredience do polévky. Opláchnete lístky koriandru a odeberte ze stonku. Použijeme jen stonek, lístky pak na ozdobu. Citronovou trávu naříznete a naklepete hranou nože, vrchní část vyhodíte, ta bývá tvrdá. Nasekejte šalotku na plátky. Zbavte galang nebo zázvor kůry a nakrájejte. Houby nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a plochou nože rozmáčkněte. 

Do středně velkého hrnce, vlijte kokosové mléko, přidejte stonky z koriandru, citronovou trávu, šalotku, chilli, galangal (zázvor), cukr, limetkové listy a česnek. Na nízké teplotě přiveďte do varu cca na 15 minut. 

Přes síto přelijte polévku do jiného hrnce. Přidejte nakrájené houby, limetkovou šťávu, rybí omáčku a vodu. Zvyšte teplotu tak aby se polévka dostala do varu, přikryjte pokličkou a nechtě vařit do chvíle než změknou houby. Houby si můžete předtím orestovat. Dochuťte s lístky koriandru, plátkem chilli. Můžete podávat s hnědou rýží.

2015-11-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI