Ingredience: | |||||
kokosové mléko | 1 l | stonky z čerstvého koriandru | 10 ks | citronová tráva | 6 - 7 ks |
šalotka | 3 ks | chilli | 2 - 4 ks | kousky čerstvého zázvoru nebo galangal | 2 x 3 cm |
palmový nebo kokosový cukr | 50 g | limetkové listy | 12 ks | nakrájené žampiony | hrst |
česnek | 4 stroužky | šťáva ze 3 limetek | dle chuti | rybí omáčka | 3 lžíce |
voda (vlít do kokosového mléka) | 1 hrnek |
Polévky zbožňuju. V téhle zimě je to vždy, na co se těším a vařím si je často k obědu. Máma vždy říká, že jsem nejlevnější dcera, neboť mě uctí většinou vývarem z kuřecích krků. Mám je ráda už od malička a tak, když zajedu k babičce, většinou si mohu být jista, že ji tam dostanu také.
Dnes jsem však zvolila netradiční polévku a musím říct, že je opět velmi rychlá. Zahřeje, pokud si do ní přidáte chilli jako já.
Začněte tím, že si připravíte všechny ingredience do polévky. Opláchnete lístky koriandru a odeberte ze stonku. Použijeme jen stonek, lístky pak na ozdobu. Citronovou trávu naříznete a naklepete hranou nože, vrchní část vyhodíte, ta bývá tvrdá. Nasekejte šalotku na plátky. Zbavte galang nebo zázvor kůry a nakrájejte. Houby nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a plochou nože rozmáčkněte.
Do středně velkého hrnce, vlijte kokosové mléko, přidejte stonky z koriandru, citronovou trávu, šalotku, chilli, galangal (zázvor), cukr, limetkové listy a česnek. Na nízké teplotě přiveďte do varu cca na 15 minut.
Přes síto přelijte polévku do jiného hrnce. Přidejte nakrájené houby, limetkovou šťávu, rybí omáčku a vodu. Zvyšte teplotu tak aby se polévka dostala do varu, přikryjte pokličkou a nechtě vařit do chvíle než změknou houby. Houby si můžete předtím orestovat. Dochuťte s lístky koriandru, plátkem chilli. Můžete podávat s hnědou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI