Krémová batátová polévka s bílou ředkví, cibulí a Ghí zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebybatáty300 gpetržel30 g
bílá kulatá ředkev150 gvoda1 lkvěták50 g
himalájská sůl dle chutipetrželka na ozdobu
České Ghíčko dle potřeby, batáty 300 g, petržel 30 g, bílá kulatá ředkev 150 g, voda 1 l, květák 50 g, himalájská sůl dle chuti, petrželka na ozdobu

Příprava

Včera jsme vyjeli na nákup ovoce a zeleniny. Letmo jsem zahlédla bílé ředkve, přešla je a šla pro batáty. Procházela jsem se oddělením zeleniny a kochala jsem se. Narazila jsem na bílou cibulku, kterou jsem ještě nezkusila a pořád mi očka jezdila zpět na bílou ředkev. Co myslíte, odolala jsem jí? No jasně, že ne. Hned mi totiž blesklo hlavou, že takovou polévku jsem ještě nedělala a musím říct, že to byla velká chyba. Je totiž úžasná.

Zeleninu si očistíme, rozkrájíme. Na Českém Ghí si orestujeme bílou cibulku a přidáme pokrájený batát, ředkev, petržel, přidáme květák, prohřejeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny, rozmixujeme, servírujeme a ozdobíme petrželkou.

2016-02-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI