Krémová cibulačka zpět

Ingredience:
střední cibule4 ksmáslo oříšektekutina (1/2 l masového vývaru a 1/2 l vody)1 l
kmín1 lžičkamuškátový oříšek1 lžičkasůl1 lžička
pepř1 lžičkanastrouhaný sýr - parmazán, eidam, niva (nemusí být) dle chuti
střední cibule 4 ks, máslo oříšek, tekutina (1/2 l masového vývaru a 1/2 l vody) 1 l, kmín 1 lžička, muškátový oříšek 1 lžička, sůl 1 lžička, pepř 1 lžička, nastrouhaný sýr - parmazán, eidam, niva (nemusí být) dle chuti

Příprava

Něco tak aromatického jsem dlouho nejedla. Musím ji vařit častěji! Zkusíte ji taky?

Možná se to může zdát, ale na polévkách tohoto krémového typu není vůbec nic těžkého. Prostě nakrájet, osmahnout, zalít vodou nebo vývarem, povařit, rozmixovat = hotovo. Taktéž uděláme tuhle extra cibulovou!

Postup:
Cibule si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oříšku másla.

Potom zalijeme tekutinou (vývar + voda), přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl, pepř a vaříme asi 15 minut.

Dále celý obsah rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme přidat trochu nastrouhaného sýra (já jsem ho ale neměla a i tak byla polévka výborná).

Přidat můžeme na kostičky pokrájený opečený chléb v topinkovači nebo přidat lžičku zakysané smetany a pažitku.

Tak co, děláte ji také? A jak vám chutná? Zkusíte ji?

2014-01-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI