Ingredience: | |||||
střední cibule | 4 ks | máslo | oříšek | tekutina (1/2 l masového vývaru a 1/2 l vody) | 1 l |
kmín | 1 lžička | muškátový oříšek | 1 lžička | sůl | 1 lžička |
pepř | 1 lžička | nastrouhaný sýr - parmazán, eidam, niva (nemusí být) | dle chuti |
Něco tak aromatického jsem dlouho nejedla. Musím ji vařit častěji! Zkusíte ji taky?
Možná se to může zdát, ale na polévkách tohoto krémového typu není vůbec nic těžkého. Prostě nakrájet, osmahnout, zalít vodou nebo vývarem, povařit, rozmixovat = hotovo. Taktéž uděláme tuhle extra cibulovou!
Postup:
Cibule si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oříšku másla.
Potom zalijeme tekutinou (vývar + voda), přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl, pepř a vaříme asi 15 minut.
Dále celý obsah rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme přidat trochu nastrouhaného sýra (já jsem ho ale neměla a i tak byla polévka výborná).
Přidat můžeme na kostičky pokrájený opečený chléb v topinkovači nebo přidat lžičku zakysané smetany a pažitku.
Tak co, děláte ji také? A jak vám chutná? Zkusíte ji?
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI