Ingredience: | |||||
slanina | 10 dkg | pikantní klobása | 1 ks | olivový olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | rozmarýn a tymián | snítka |
brambora | 1 ks | kapusta | 4 listy | bílé fazole v rajčatové omáčce | 1 plechovka |
kuřecí vývar | 1 l | sůl | dle chuti |
Vydatná, zdravá, horká zimní večeře? Polévka!
Tahle polévka je něco jako variace na zelňačku - jen s tím rozdílem, že je v ní místo zelí kapusta, a navíc obsahuje velkou dávku fazolí. Je krásně krémová a přitom ji nemusíte ničím zahušťovat, na závěr do ní stačí rozmačkat pár brambor a fazolí.
V hrnci se silným dnem dej orestovat na kostičky nakrájenou slaninu. Za minutu přidej pokrájenou cibuli a zarestuj do růžova. Přidej kapku oleje, česnek a dál restuj. Přidej bylinky, pokrájené kapustové listy a opět zarestuj. Teď už přijde na řadu celá plechovka s fazolemi, oloupaná pokrájená brambora a vývar. Vše zamíchej a vař pod poklicí 30 minut Na závěr rozmačkej několik brambor s fazolemi a dochuť polévku solí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI