Krémová hustá kapustová polévka zpět

Ingredience:
slanina10 dkgpikantní klobása1 ksolivový olej1 lžíce
cibule1 ksčesnek2 stroužkyrozmarýn a tymián snítka
brambora1 kskapusta4 listybílé fazole v rajčatové omáčce1 plechovka
kuřecí vývar1 lsůl dle chuti
slanina 10 dkg, pikantní klobása 1 ks, olivový olej 1 lžíce, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, rozmarýn a tymián snítka, brambora 1 ks, kapusta 4 listy, bílé fazole v rajčatové omáčce 1 plechovka, kuřecí vývar 1 l, sůl dle chuti

Příprava

Vydatná, zdravá, horká zimní večeře? Polévka!

Tahle polévka je něco jako variace na zelňačku - jen s tím rozdílem, že je v ní místo zelí kapusta, a navíc obsahuje velkou dávku fazolí. Je krásně krémová a přitom ji nemusíte ničím zahušťovat, na závěr do ní stačí rozmačkat pár brambor a fazolí.

V hrnci se silným dnem dej orestovat na kostičky nakrájenou slaninu. Za minutu přidej pokrájenou cibuli a zarestuj do růžova. Přidej kapku oleje, česnek a dál restuj. Přidej bylinky, pokrájené kapustové listy a opět zarestuj. Teď už přijde na řadu celá plechovka s fazolemi, oloupaná pokrájená brambora a vývar. Vše zamíchej a vař pod poklicí 30 minut Na závěr rozmačkej několik brambor s fazolemi a dochuť polévku solí.

2017-02-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI