Krémová polévka ze žluté řepy a brambor zpět

Ingredience:
žlutá řepa1 ks (cca 350g)větší brambory2 ks (cca 350g)červená cibule1 ks
česnek3 stroužkytymián hrstkazakysaná smetana100 g
ghíčko1 lžícebarevný pepř špetkasůl dle chuti
vývar nebo voda1,2 l
žlutá řepa 1 ks (cca 350g), větší brambory 2 ks (cca 350g), červená cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, tymián hrstka, zakysaná smetana 100 g, ghíčko 1 lžíce, barevný pepř špetka, sůl dle chuti, vývar nebo voda 1,2 l

Příprava

Víte, co mě na tom vaření baví nejvíc? Že pořád objevuji nové a nové ingredience a přísady. Dalším objevem letošního podzimu je pro mě žlutá řepa. Oproti červené je trochu sladší a hlavně vám neobarví celou kuchyň a dítě (smích).

Řepu si předpečeme v alobalu na 180 stupňů asi 1 hodinu (můžeme to udělat klidně den dopředu). Na lžíci ghíčka orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem. Mezitím si oloupeme řepu a brambory a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a společně opékáme. Když se nám zelenina začne přichytávat, zalijeme ji vodou nebo vývarem, přidáme tymián, sůl a pepř. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Ke konci přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme na hladký krém. Můžeme podávat s krutony a kopečkem zakysané smetany. Dobrou chuť!

2016-10-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI