Krémová špenátová polévka zpět

Ingredience:
máslo nebo olivový olej dle potřebyčesnek2 stroužkycibule1 ks
čerstvý špenát250 gbrambora2 ksvoda200 ml
smetana50 mlsůl dle chutipepř dle chuti
máslo nebo olivový olej dle potřeby, česnek 2 stroužky, cibule 1 ks, čerstvý špenát 250 g, brambora 2 ks, voda 200 ml, smetana 50 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Poslední dobou to skoro vypadá, jako bych holdovala zelené (smích) nakonec, ono to tak vlastně i je.

Jak je ta známá písnička, modrá je dobrá, tak ve skutečnosti by se v ní mělo zpívat zelená je dobrá - i když to by se asi moc nerýmovalo. Zelená barva v potravinách je extrémně zdravá, protože obsahuje velké množství antioxidantů a dalších zdravých prvků, které mají zásadní význam pro všechny tělesné funkce.

Česnek a cibuli pokrájej na jemno v hrnci osmahni do růžova na oleji nebo másle. Přidej špenát a orestuj, aby se špenát zmenšil asi na poloviční velikost. Do hrnce přidej oloupané pokrájené brambory, vodu, osol a opepři. Vše vař do doby, než jsou brambory měkké. Nakonec vše zjemni smetanou a rozmixuj. Dosol a dochuť pepřem podle chuti.

2017-05-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI