Krůtí vývar se zeleninou a amarantovými vločkami na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
krůtí prsní řízky100 gšalotka1 ksmrkev4 ks
petržel1/2 ksceler30 gnové koření2 kuličky
bobkový list1 kshimalájská sůl dle chutiČeské Ghíčko dle potřeby
amarantové vločky Country life2 lžícevoda1 lpažitka na ozdobení
krůtí prsní řízky 100 g, šalotka 1 ks, mrkev 4 ks, petržel 1/2 ks, celer 30 g, nové koření 2 kuličky, bobkový list 1 ks, himalájská sůl dle chuti, České Ghíčko dle potřeby, amarantové vločky Country life 2 lžíce, voda 1 l, pažitka na ozdobení

Příprava

Po neděli jsme vyrazili na nákup do Billy. Čerstvou mrkvičku s natí jsem tam nemohla nechat. O pár kroků dál jsem zahlédla šalotku. Šalotku miluju a po těch dvou posledních sáčcích jsem rychle skočila. Bohužel se marně snažím sehnat čerstvé bylinky, asi by to chtělo si přivstat, ale ulovila jsem aspoň pažitku, takže hurá jde se na to.

Na Českém Ghíčku si orestujeme šalotku, přidáme krůtí maso, zatáhneme, přidáme pokrájenou zeleninu, promícháme, prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme nové koře a bobkový list, osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a masa ke konci přidáme amarantové vločky a krátce povaříme. Při podávání ozdobíme pažitkou.

2016-01-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI