Kulajda z bešamelu zpět

Ingredience:
máslo1 velká lžícehladká moukacca 2 lžícemléko300 ml
velké brambory2 kshoubycca 200 gsmetana 30% a více na zjemnění
vejce dle potřebynové koření3 kuličkybobkový list2 ks
pepř4 kuličkyšťáva z citronu dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutikmín dle chutikopr dle chuti
máslo 1 velká lžíce, hladká mouka cca 2 lžíce, mléko 300 ml, velké brambory 2 ks, houby cca 200 g, smetana 30% a více na zjemnění, vejce dle potřeby, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, pepř 4 kuličky, šťáva z citronu dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, kopr dle chuti

Příprava

Máte v mrazáku zásoby hub nebo patříte mezi šťastlivce, kteří ještě o víkendu donesli poslední houbovou nadílku z lesa domů? Ať tak či tak, všem vám závidím, páč já mám zase prdlačku. Farmářský trhy nebo Makro to jistí, a tak hurá na mojí milovanou kulajdu tak, jak ji po desetiletí děláme u nás doma.

Brambory nakrájíme na malinký kostičky a dáme vařit do osolené vody spolu s troškou kmínu, novýho koření, kuliček pepře a bobkovýho listu.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které postupně přiléváme mléko a za stálýho míchání vyšleháme hladký bešamel.
Když se brambory začnou vařit, přihodíme k nim pokrájené houby a vaříme do měkka.
Celou směs hub a brambor i s vodou vlijeme do hrnce s bešamelem, rozmícháme a necháme provařit. Na konec přidáme smetanu na zjemnění, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a koprem.
Podáváme se ztraceným vejcem.

2016-11-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI