Kyselica zpět

Ingredience:
červenej fazule (vopred deň namočenej a uvarenej, prípadne konzervovanej, keď nemáte čas)200 gsušených húb veľká hrsťmasla50 g
cibuľa nadrobno nakrájaná1 ksbobkový list1 ksnového korenia3 guličky
rasce1/2 lyžičkyvývaru500 mlhladkej múky1 lyžica
kyslej kapusty350 - 400 gsladkej smotany250 mlsoľ dle chuti
mleté čierne korenie štipka
červenej fazule (vopred deň namočenej a uvarenej, prípadne konzervovanej, keď nemáte čas) 200 g, sušených húb veľká hrsť, masla 50 g, cibuľa nadrobno nakrájaná 1 ks, bobkový list 1 ks, nového korenia 3 guličky, rasce 1/2 lyžičky, vývaru 500 ml, hladkej múky 1 lyžica, kyslej kapusty 350 - 400 g, sladkej smotany 250 ml, soľ dle chuti, mleté čierne korenie štipka

Příprava

Pri prvej lyžici tejto polievky ma napadlo len jediné, že patrí do kategórie "pani polievka". Patria tam aj skvosty ako guláš, či kapustnica, alebo bôb na kyslo, či talianske minestrone a podobne... proste polievky "se všim všudy", ktoré bez problémov zasýtia aj za bežné dva chody a chute sú v nich dokonale skombinované. Jediný doplnok, čo potrebujú je lyžica a možno krajec čerstvého chrumkavého voňavého... 

Huby si namočíme aspoň hodinu pred varením do horúcej vody (môžeme použiť rovno horúci vývar). Na masle opečieme cibuľu s korením, rascou a bobkovým listom, pridáme múku a minútku pražíme. Zalejeme vývarom s hubami a privedieme k varu. Pridáme kapustu, fazuľu a varíme asi polhodinu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, prilejeme smotanu, prevaríme a podávame.
 
...tak prostá a tak dokonalá chuť.
2015-01-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI