LOHIKEITTO - Lososová polévka zpět

Ingredience:
losos (filet)450 gbrambory450 gmrkev1 ks
rybí vývar (zeleninový, kuřecí)1,2 lsmetana ke šlehání250 mlmáslo (ideálně přepuštěné)50 g
pórek1 kssůl dle chutipepř dle chuti
čerstvý kopr k podávání
losos (filet) 450 g, brambory 450 g, mrkev 1 ks, rybí vývar (zeleninový, kuřecí) 1,2 l, smetana ke šlehání 250 ml, máslo (ideálně přepuštěné) 50 g, pórek 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, čerstvý kopr k podávání

Příprava

Smetanová lososová polévka s koprem v poslední době kouká z každého časopisu. Tahle verze je z Apetitu a kombinace lososa, kopru a brambor je podle mé chuti neodolatelná.

Navíc je to takové na první pohled luxusní jídlo a přitom vám na něj stačí jeden vařič.

Ideální třeba na víkendové vaření na chalupě.

V hrnci rozehřejte máslo a přidejte na tenká kolečka krájený pórek (pouze bílou a světle zelenou část). Na mírném ohni nechte asi 7 minut zesklovatět (pozor, pórek by neměl zhnědnout ani se připéct).

Mrkev nakrájejte na tenká kolečka a brambory na kostičky.

Do hrnce přilijte vývar, přidejte nakrájenou zeleninu a vařte na středním plameni 20 minut, nebo dokud nejsou brambory skoro hotové.

Lososa zbavte kůže a případných kostí. Pokrájejte na kostky a přidejte do hrnce. Přilijte i smetanu a přiveďte k varu. Poté ihned stáhněte z ohně, chvilku počkejte, ať není polévka úplně vařící a přidejte nadrobno posekaný kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Nechte chvilku odstát, ať se polévka koprem krásně provoní (tak 10 minut) a můžete podávat.

2017-04-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI