Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a pomerančem zpět

Ingredience:
máslo, ghí nebo olej1 lžícevelká cibule1 ksmrkevcca 1,5 kg
voda nebo zeleninový vývar2 lbio pomeranč1 kssůl dle chuti
pepř dle chutikokosové mléko v plechovce400 mlčerstvá pažitka dle chuti
máslo, ghí nebo olej 1 lžíce, velká cibule 1 ks, mrkev cca 1,5 kg, voda nebo zeleninový vývar 2 l, bio pomeranč 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kokosové mléko v plechovce 400 ml, čerstvá pažitka dle chuti

Příprava

Trochu změna a exotická chuť. Potřebovala jsem zpracovat mrkev ze včerejší sklizně, která byla prasklá. Je to tím letošním deštivým létem. Taková mrkev není skladovatelná a rychle by se kazila. Jó a mrkváček mi opět zapózoval, chtěla jsem ho mít na blogu v příspěvku. Takovým "úlovkem" bylo třeba loni jablko ve tvaru srdce, které u nás vyrostlo a stalo se pak mým novým logem. Foceno na podloží z dnes už prehistorického Reflexu. Článek v něm o umělci uličníkovi Keithu Haringovi s obrázky jeho děl. Jak tematické. Koneckonců mrkev je vhodná i na potenci, nejen petržel.

V hrnci rozpálíme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Ve chvíli, kdy začne měnit barvu, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev (podle toho to bude trvat, než se uvaří). Mícháme a chvíli restujeme, pak zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Zaklopíme poklicí a mírným varem vaříme do změknutí. Nakonec polévku do krémova rozmixujeme a vmícháme kokosové mléko, pomerančovou kůru a šťávu. Přisolíme, opepříme, a když je vše prohřáté, podáváme s nasekanou čerstvou pažitkou. Tahle chutná hodně dětem!

2017-09-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI