Mrkvová polévka zpět

Ingredience:
mrkev6 ksstřední cibule2 kszeleninový vývar0,5 l
smetana0,2 lkmín hrstkasůl špetka
pepř špetka
mrkev 6 ks, střední cibule 2 ks, zeleninový vývar 0,5 l, smetana 0,2 l, kmín hrstka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tento recept je inspirován receptem mého tatínka, který vždycky přijde v neděli do kuchyně, zavře se tam na hodinu a připraví oběd pro celou rodinu. 

Kouzlo jeho vaření je v tom, že se vlastně ani velice nedivá nikam do kuchařek na gramáže a postupy, prostě vezme pár dobrých surovin a uvaří z nich pokaždé dobré jídlo. Dnes zde představuji recept, který mi přijde velmi vhodný na toto jarní, ale stále pořád chladné období. Od mala mám zafixované, že polévka je grunt, a proto si i dnes jednu uvaříme

Nejprve si najemno nastrouháme zhruba 6 mrkví a poté spolu s cibulkou orestujeme na másle. Přilijeme zeleninový vývar, kmín, sůl, pepř a společně chvíli provaříme. Na závěr můžeme polévce dodat sytost trochou smetany. Pokud byste chtěli být modernější a připravit si krémovou polévku, vše jen rozmixujte tyčovým mixérem.

Než napíši součet ingrediencí, Vás potřebuji upozornit na jednu zásadní věc. Často se mi stává i u jiných portálů o vaření, které zveřejňují naše recepty, že poukazují na chybějící gramáže ingrediencí jako je sůl, pepř apod. Vážení přátelé, vše je hlavně podle chuti. A jak říkávala moje babička, přisolit se dá vždycky. 

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2014-03-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI