Mrkvový krém s kurkumou a chilli zpět

Ingredience:
mrkev6 ksbílá cibule1 kskurkuma2 lžičky
chilli1/2 lžičkysmetana (ABKM - sojová)130 mlvývar700 - 800 ml
hrubozrnná sůl dle chutiolej dle potřebypasta tahini1 lžička
K podávání:
semínka černého sezamu dle chutiopečená, vařená cizrna dle chutibylinky (bazalka) dle chuti
mrkev 6 ks, bílá cibule 1 ks, kurkuma 2 lžičky, chilli 1/2 lžičky, smetana (ABKM - sojová) 130 ml, vývar 700 - 800 ml, hrubozrnná sůl dle chuti, olej dle potřeby, pasta tahini 1 lžička, semínka černého sezamu dle chuti, opečená, vařená cizrna dle chuti, bylinky (bazalka) dle chuti

Příprava

Mrkev mám ráda stejně tak jako dýni a jsem schopná ji „nacpat“ téměř do všeho. Někdo by řekl, že jen z mrkve žádnou zvláštní polévku neuvaříte, ale díky maličkostem jako je koření, pasta tahini nebo opečená cizrna a semínka černého sezamu se z obyčejného mrkvového krému stane něco výjimečného.

Nejprve si oloupeme mrkev a nakrájíme na stejně velké kostky. Oloupeme si a najemno nakrájíme cibuli. Na oleji si pak cibuli zesklovatíme a poté přidáme na kostky nakrájenou mrkev. Vše osmahneme. Přisypeme kurkumu a chilli, mírně osolíme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí mrkve. Poté vše rozmixujeme ponorným mixerem a přilijeme smetanu, provaříme. Přidáme lžičku pasty tahini a promícháme. Dle chuti osolíme a případně přidáme chilli.

Polévku můžete trochu ozvláštnit např. vařenou cizrnou, kterou před podáváním opečete na pánvi a semínky černého sezamu. Navrch přidejte svoji oblíbenou bylinku, u mě je to bazalka. Díky těmto maličkostem vám vznikne netradiční mrkvová polévka.

2019-09-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI