Perfektní hrstková čočková polévka zpět

Ingredience:
hnědá čočka Menu Gold dle chutičervená čočka Menu Gold dle chutistřední kroupy dle chuti
cibule3 ksmáslo kousekkuřecí vývar500 ml
sůl dle chutipepř dle chuti
hnědá čočka Menu Gold dle chuti, červená čočka Menu Gold dle chuti, střední kroupy dle chuti, cibule 3 ks, máslo kousek, kuřecí vývar 500 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jeden šup šup recept pro všední dny. Polévka. Jste také polévkoví? Nebo by pro vás polévky nemusely vůbec existovat? U nás doma je to jak kdy. Někdy se děti dožadují polévek několikrát do týdne, jindy ji celý týden neudělám. Ale nejrůznější husté a syté polévky máme rádi třeba k večeři. 

Třeba takové luštěniny. Jsou zdravé a chutné. Polévky s nimi zasytí a při vaření se můžete vcelku vyřádit s různými kombinacemi. Výborným doplňkem do takovéto polévky je kořenová zelenina, ale i uzené maso nebo anglická slanina.

Hnědou čočku si namočte den předem do studené vody. Na druhý den vodu slijte a čočku properte. 

V hrnci si rozpustíte máslo, na kterém zesklovatíte cibuli. Jednu ze tří cibulí pokrájejte na hrubější kostičky, zbylé dvě co nejjemněji vám to půjde. Na krásně osmahnutou cibulku vsypejte namočenou čočku, přidejte suchou červenou čočku a kroupy. 

Promíchejte a zalijte vývarem. 

Záměrně neuvádím množství čoček, ani krup. Je to polévka hrstková, takže přidávejte po hrstech, kolik čeho chcete. My máme tyto polévky raději husté, ale někdo dává přednost řidším, takže dá luštěnin méně. 

Vařte do změknutí všech surovin, což je asi 15 až 20 minut. Podle potřeby dolévejte vodou nebo dalším vývarem. Ochuťte solí a pepřem. 

Dobrou chuť přeje Elly. 

2018-01-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI