Polévka s chorizem, brokolicí a rýží zpět

Ingredience:
olivový olej1 lžícevelká cibule1 ksstřední pórek1 ks
chorizo na tenké plátky120 grajčatový protlak190 gkuřecí vývar2 l
jasmínová rýže100 gbrokolice rozebraná na růžičky1 ks (cca 300g)
olivový olej 1 lžíce, velká cibule 1 ks, střední pórek 1 ks, chorizo na tenké plátky 120 g, rajčatový protlak 190 g, kuřecí vývar 2 l, jasmínová rýže 100 g, brokolice rozebraná na růžičky 1 ks (cca 300g)

Příprava

Polévky doma občas vaříme i v létě, natož teď v zimě. Dáváme si je k večeři a takové husté jako ta následující vystačí i jako oběd. Padla mi do oka a musela jsem ji hned zkusit. Recept je podle listopadového Apetitu s drobnými úpravami.

Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a přihoďte cibuli. Opékejte, dokud nezesklovatí a začne zlehka růžovět. V tu chvíli přidejte pokrájený pórek. Pár minut opékejte, ale pozor, ať se pórek nepřipálí, stačí tak 2 - 3 minuty.

Přidejte chorizo, promíchejte a opékejte další 2 - 3 minuty, až začne pouštět olej. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.

Vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude rýže skoro měkká (podle typu rýže, vařila jsem asi 12 minut + další 4 minuty s brokolicí). Potom přidejte růžičky brokolice a ještě si 4 minuty povařte. Osolte, opepřete.

2018-01-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI