Ingredience: | |||||
brambory | 4 ks | kuřecí vývar | 1,2 l | cibule | 1 ks |
rukola | hrst | čerstvý sýr | 2 lžíce | smetana | 2 lžíce |
olej | 1 lžíce | máslo | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
drcený kmín | špetka | piniové oříšky | na posypání |
Rukolu jistě používáte do salátu, rizot nebo v kombinaci s rajčaty. A co takhle ji rozmixovat do polévky? Pokud máte typickou chuť rukoly rádi, není co řešit.
Rukola obsahuje vitamin C nebo beta karoteny. Mírně projímavého a močopudného účinku se může dosáhnou při pití odvaru z rukoly.
Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibuli a poté i nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí, odstavíme a poté rozmixujeme. Rukolu spolu se sýrem a smetanou rozmixujeme a vmícháme do polévky. Zdobíme piniovými oříšky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI