Polévka s rukolou zpět

Ingredience:
brambory4 kskuřecí vývar1,2 lcibule1 ks
rukola hrstčerstvý sýr2 lžícesmetana2 lžíce
olej1 lžícemáslo1 lžícesůl dle chuti
drcený kmín špetkapiniové oříšky na posypání
brambory 4 ks, kuřecí vývar 1,2 l, cibule 1 ks, rukola hrst, čerstvý sýr 2 lžíce, smetana 2 lžíce, olej 1 lžíce, máslo 1 lžíce, sůl dle chuti, drcený kmín špetka, piniové oříšky na posypání

Příprava

Rukolu jistě používáte do salátu, rizot nebo v kombinaci s rajčaty. A co takhle ji rozmixovat do polévky? Pokud máte typickou chuť rukoly rádi, není co řešit.
Rukola obsahuje vitamin C nebo beta karoteny. Mírně projímavého a močopudného účinku se může dosáhnou při pití odvaru z rukoly.

Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibuli a poté i nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí, odstavíme a poté rozmixujeme. Rukolu spolu se sýrem a smetanou rozmixujeme a vmícháme do polévky. Zdobíme piniovými oříšky.

2016-04-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI