Ingredience: | |||||
střední mrkev | 1 ks | velká cibule | 1 ks | celer | 1/4 ks |
malá červená řepa | 2 ks | fazolky mungo | hrst | červená čočka | 2 hrsti |
Noky: | |||||
kukuřičná krupice | rýžová krupice | voda | |||
lněná semínka | majoránka | česnek |
Další recept, na kterém si vaše dítka určitě pochutnají. Polévku na konci ozdobíme lžičkou bílého jogurtu a tenkými proužky jarní cibulky.
Cibuli, mrkev a celer nastrouháme najemno a orestujeme na kokosovém oleji nebo másle.
Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme červenou čočkou a mezitím co polévka pobublává orestujeme si červenou řepu na malé kostičky a přidáme do polévky. Vaříme již jen krátce, však rozhodněte sami dle chutí a tvrdosti řepy. Já ještě přidala hrst klíčků fazolek mungo a pak už se staráme o přípravu noků.
Noky jsou jednoduché, žádná věda.
Smícháme kukuřičnou krupici s rýžovou. Přidáme lněná semínka a vodu. Vytvoříme hustší těstíčko na noky, které můžete dochutit dle věku dítěte. Poté je vhazujeme do horké polévky lžící. Jakmile vyplavou, polévka je hotová. Dozdobíme, tasíme bryndák a jde se hodovat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI