Polévka z mungo fazolí a cizrny zpět

Ingredience:
suchá cizrna50 gmungo fazole50 golivový olej1 lžíce
mrkev nasekaná na jemno1 kscibule nasekaná na jemno1/2 ksutřený česnek2 stroužky
kuřecí vývar1 lřímský kmín1 lžičkakurkuma1 lžička
chilli špetkasůl dle chutipepř špetka
suchá cizrna 50 g, mungo fazole 50 g, olivový olej 1 lžíce, mrkev nasekaná na jemno 1 ks, cibule nasekaná na jemno 1/2 ks, utřený česnek 2 stroužky, kuřecí vývar 1 l, římský kmín 1 lžička, kurkuma 1 lžička, chilli špetka, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Moje láska k polévkám stále roste a to hlavně k těm luštěninovým. Jedna cizrnová už tu byla, ale protože cizrna je hodí prakticky do všeho, tak je tu dneska zase. Tentokrát spolu s mungo fazolkami, které polévce dodají krásně bahnatou barvu.

Cizrnu a mungo nechte alespon 5 hodin namočené ve vodě. V hrnci na oleji osmahněte mrkev. Přidejte cibuli a česnek a chvilku restujte. Přidejte opláchnutou cizrnu a mungo, koření a zalejte vývarem. Nechte vařit zhruba 30 minut. Na závěr vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Nakonec jí můžete podávat například s nasekaným koriandrem a mungo klíčky a čerstvým chlebem.
2015-08-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI