Polévka z muškátové dýně zpět

Ingredience:
cibule1 ksolej2 lžícevětší pastiňák1 ks
menší muškátová dýně1 kszeleninový vývarcca 1 lpohanka lámanka2 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutibílá miso pasta (shiro miso)2 lžíce
opečené kostičky chleba (bezlepkový) dle chutiřeřicha dle chuti
cibule 1 ks, olej 2 lžíce, větší pastiňák 1 ks, menší muškátová dýně 1 ks, zeleninový vývar cca 1 l, pohanka lámanka 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílá miso pasta (shiro miso) 2 lžíce, opečené kostičky chleba (bezlepkový) dle chuti, řeřicha dle chuti

Příprava

Polévek z dýně Hokkaido je nespočet. Já jsem se letos rozhodla dát šanci i jiným druhům dýně. Velkým překvapením pro mne je muškátová dýně, která je nádherně voňavá a snad i chutnější než populární Hokkaido. Však vyzkoušejte sami.

Na oleji orestujte pokrájenou cibulku. Jakmile bude cibulka zlatavá, přidejte nadrobno pokrájený pastiňák a na kostky nakrájenou, oloupanou a vydlabanou muškátovou dýni. Krátce opékejte a poté zalijte vývarem a vařte do změknutí zeleniny. Poté rozmixujte ponorným mixérem, přidejte pohanku lámanku, sůl a pepř a krátce povařte. Nakonec vmíchejte miso pastu a podávejte s opečenými krutony chleba a posypané řeřichou. Pro zjemnění můžete přidat sojový jogurt či rostlinnou smetanu. Dobrou chuť.

2017-11-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI