Ingredience: | |||||
zeleninový vývar | 0,5 - 0,75 l | středně velká máslová dýně | 1 ks | bylinky - tymián, rozmarýn, petržel | hrst |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | olivový olej | dle potřeby |
smetana | dle potřeby |
Jelikož je podzim a všude spoustu dýní, nabízí se možnosti, jak dýni zpracovat. Horká dýňová polévka je jednou z možností, jak se v sychravém počasí zahřát.
Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme a vložíme do zapékací mísy či na pekáček. Přidáme směs bylinek, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 - 20 minut na 180°C.
Měkkou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Potém zředíme vývarem na požadovanou hustotu a ještě chvíli provaříme.
Polévku můžeme případně ještě zjemnit smetanou, případně přisolit či připepřit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI