Polévka z pečené máslové dýně zpět

Ingredience:
zeleninový vývar0,5 - 0,75 lstředně velká máslová dýně1 ksbylinky - tymián, rozmarýn, petržel hrst
sůl dle chutipepř špetkaolivový olej dle potřeby
smetana dle potřeby
zeleninový vývar 0,5 - 0,75 l, středně velká máslová dýně 1 ks, bylinky - tymián, rozmarýn, petržel hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, smetana dle potřeby

Příprava

Jelikož je podzim a všude spoustu dýní, nabízí se možnosti, jak dýni zpracovat. Horká dýňová polévka je jednou z možností, jak se v sychravém počasí zahřát.

Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme a vložíme do zapékací mísy či na pekáček. Přidáme směs bylinek, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 - 20 minut na 180°C.

Měkkou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Potém zředíme vývarem na požadovanou hustotu a ještě chvíli provaříme. 

Polévku můžeme případně ještě zjemnit smetanou, případně přisolit či připepřit.

2015-10-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI