Ingredience: | |||||
květák | 1 hlávka | česnek | 4 stroužky | brambora | 1 ks |
hovězí vývar | 1,2 l | olivový olej | 3 lžíce | máslo | 1 lžíce |
kokosová smetana | 1 lžíce | drcený kmín | dle chuti | sůl | dle chuti |
Kupovala jsem květák s úmyslem uvařit z něho polévku. Většinou ji dělám nemixovanou. Dnes jsem se ji rozhodla trošku pozměnit a to nejen tím, že jsem květák spolu s česnekem pekla v troubě, ale i přidáním kokosové smetany. Tu používám spíše v klasické thajské kuchyni, ale této polévce dala jemnou netradiční chuť.
Květák rozlámeme na růžičky, česnek necháme ve slupce. Na pečící papír naskládáme květák a česnek, pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme drceným kmínem a opékáme v troubě asi 20 minut při 160 st. Mezitím na směsi oleje a másla restujeme 5 minut nakrájenou bramboru a poté zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Do polévky přidáme opečený květák a oloupaný česnek, provaříme, solí a pepřem a mixujeme. Přidáme kokosovou smetanu pro zjemnění.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI