Polévka z pečeného květáku a česneku s kokosovou smetanou zpět

Ingredience:
květák1 hlávkačesnek4 stroužkybrambora1 ks
hovězí vývar1,2 lolivový olej3 lžícemáslo1 lžíce
kokosová smetana1 lžícedrcený kmín dle chutisůl dle chuti
květák 1 hlávka, česnek 4 stroužky, brambora 1 ks, hovězí vývar 1,2 l, olivový olej 3 lžíce, máslo 1 lžíce, kokosová smetana 1 lžíce, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Kupovala jsem květák s úmyslem uvařit z něho polévku. Většinou ji dělám nemixovanou. Dnes jsem se ji rozhodla trošku pozměnit a to nejen tím, že jsem květák spolu s česnekem pekla v troubě, ale i přidáním kokosové smetany. Tu používám spíše v klasické thajské kuchyni, ale této polévce dala jemnou netradiční chuť.

Květák rozlámeme na růžičky, česnek necháme ve slupce. Na pečící papír naskládáme květák a česnek, pokapeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme drceným kmínem a opékáme v troubě asi 20 minut při 160 st. Mezitím na směsi oleje a másla restujeme 5 minut nakrájenou bramboru a poté zalijeme vývarem. Vaříme do měkka. Do polévky přidáme opečený květák a oloupaný česnek, provaříme, solí a pepřem a mixujeme. Přidáme kokosovou smetanu pro zjemnění.

2016-04-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI