Polévka z pečených rajčat s fazolemi zpět

Ingredience:
rajčata1 kgfenykl2 menší bulvyčesnek4 stroužky
semínka fenyklu špetkaanýzová semínka špetkasůl dle chuti
pepř špetkastrouhaný parmazán40 gtřtinový cukr1 lžička
olivový olej dle potřebyvoda dle potřebyfazole borlotti1 plechovka
mražená kukuřice100 g
rajčata 1 kg, fenykl 2 menší bulvy, česnek 4 stroužky, semínka fenyklu špetka, anýzová semínka špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, strouhaný parmazán 40 g, třtinový cukr 1 lžička, olivový olej dle potřeby, voda dle potřeby, fazole borlotti 1 plechovka, mražená kukuřice 100 g

Příprava

Rajčata a fenykl jsou pro mě typicky letní zelenina. Když k nim přidáte trochu fazolí a kukuřice tak vám naopak vznikne hutná polévka, která vás zahřeje vy tyto studené zimní dny. Ačkoliv je zítra první adventní neděle, tak nás babička ještě stále intenzivně zásobuje rajčaty. Sice nestihly uzrát na zahradě, která je toho času již pod sněhem. Ona ale naplnila asi dvacet velkých lahví zelenými rajčaty a jablky a ty rajčata ji nějakým kouzlem stále dozrávají. Je jich vlastně tolik, že je nestíháme jíst. Proto přidávám recept na polévku z čerstvých rajčat.

Do pekáčku dejte rajčata nakrájené na poloviny. Pokud máte malá rajčátka, tak je nechte vcelku. Přidejte fenykl nakrájený na měsíčky a neloupané stroužky česneku.Zeleninu zakapejte olivovým olejem, posolte a přidejte pepř, fenykl a anýz. Vše nechte péct při 170 stupních přibližně hodinu až se rajčátka jakoby vyvléknou z kůže. Já se přiznám, že poslední rok používám na takové pečení remosku a nemůžu si ji vynachválit. 
V momentě kdy je zelenina upečená, tak z ní vytáhněte česnek, který vymáčkněte ze slupky, z toho důvodu je dobré si pamatovat, kolik stroužků jste tam dali. Slupku z rajčat můžete jednoduše sloupnout, ale pokud ji tam necháte bude polévka rustikálnější. Veškerou zeleninu i se šťávou rozmixujte, přendejte do hrnce a zalijte přibližně litrem vody. Přidejte scezené fazole a kukuřici a vše přiveďte k varu. Teď už polévku nemusíte dlouho vařit stačí 5 minut. Do polévky zamíchejte parmezán, eventuálně dochuťte solí, pepřem a cukrem.

2016-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI