Polévka ze zelených fazolek zpět

Ingredience:
čerstvé zelené fazolky500 gžlutá cuketa1 ksstředně velké cibule3 ks
přepuštěné máslo2 lžícestřední brambory3 kszeleninový vývar1 l
smetana ke šlehání na zjemněnísůl dle chutipepř dle chuti
chilli dle chutiřímský kmín dle chuti
čerstvé zelené fazolky 500 g, žlutá cuketa 1 ks, středně velké cibule 3 ks, přepuštěné máslo 2 lžíce, střední brambory 3 ks, zeleninový vývar 1 l, smetana ke šlehání na zjemnění, sůl dle chuti, pepř dle chuti, chilli dle chuti, římský kmín dle chuti

Příprava

Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, nedávejte do ní na konci smetanu ke šlehání.

1. Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a cuketu. Vše asi 10 minut restujeme. Poté přidáme vývar a vaříme do změknutí.

2. V mezičase si připravíme fazolky. Omyjeme je a seřízneme oba konce. Fazolky nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Vaříme je v osolené vodě asi 5 - 6 minut (na skus).

3. Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, okořeníme a celé umixujeme. Já na mixování používám mixér Gallet, který mi umixuje polévku krásně do hladka. 

4. Nakonec zjemníme šlehačkou a přidáme zbytek vařených fazolek.

TIP: Polévku můžeme ozdobit osmaženou slaninou nebo kousky fazolek.

2017-09-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI