Ingredience: | |||||
čerstvé zelené fazolky | 500 g | žlutá cuketa | 1 ks | středně velké cibule | 3 ks |
přepuštěné máslo | 2 lžíce | střední brambory | 3 ks | zeleninový vývar | 1 l |
smetana ke šlehání | na zjemnění | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
chilli | dle chuti | římský kmín | dle chuti |
Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, nedávejte do ní na konci smetanu ke šlehání.
1. Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a cuketu. Vše asi 10 minut restujeme. Poté přidáme vývar a vaříme do změknutí.
2. V mezičase si připravíme fazolky. Omyjeme je a seřízneme oba konce. Fazolky nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Vaříme je v osolené vodě asi 5 - 6 minut (na skus).
3. Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, okořeníme a celé umixujeme. Já na mixování používám mixér Gallet, který mi umixuje polévku krásně do hladka.
4. Nakonec zjemníme šlehačkou a přidáme zbytek vařených fazolek.
TIP: Polévku můžeme ozdobit osmaženou slaninou nebo kousky fazolek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI