Pórková polévka

zpět
Pórková polévka
Ingredience:
máslo1 lžícehladká mouka2 lžícepórek1 ks
zeleninový vývar dle potřeby30% smetana na vaření250 mlbílý pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chutisůl dle chuti
máslo 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, pórek 1 ks, zeleninový vývar dle potřeby, 30% smetana na vaření 250 ml, bílý pepř dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Dneska jsem dostala chuť na pórkovou polévku s krutonkama na másle, neboli "křupíkama", jak říkají Vendulka s Péťou.

Na másle usmažíme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.

2016-08-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI