Pórkovo-celerová polévka zpět

Ingredience:
pórek1 ksceler1/3 ksstřední cibule1 ks
brambora1 kskari koření1 lžičkazeleninový bujon bez glutamátů1/2 kostky
sójová omáčka1 lžičkasůl špetkapepř špetka
kmín1 lžičkamáslo1 lžičkazakysaná smetana na ozdobu
pórek 1 ks, celer 1/3 ks, střední cibule 1 ks, brambora 1 ks, kari koření 1 lžička, zeleninový bujon bez glutamátů 1/2 kostky, sójová omáčka 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka, kmín 1 lžička, máslo 1 lžička, zakysaná smetana na ozdobu

Příprava

Když rozmixujeme pórek...

...máme z něj polévku nebo krém, chcete-li. No a když smícháme tu správnou zeleninu a koření, budeme třeba i mile překvapeni. Já byla. Zkusíte to taky?

Postup: zeleninu si omyjeme a očistíme. Na kousku másla necháme zpěnit jemně pokrájenou cibuli a přidáme nahrubo nastrouhaný celer, bramboru a pórek pokrájený na kolečka. Chvíli opékáme, poté přidáme bujón a zalijeme vroucí vodou tak, aby nad zeleninou bylo ještě asi 5 cm vody.
Jemně osolíme, opepříme, přidáme kari, kmín a necháme vařit zhruba 15 minut. Poté 1/3 polévky odlijeme a zbytek spolu se lžičkou sójové omáčky v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. 1/3 přilijeme zpátky ke vzniklému krému, promícháme a můžeme podávat. Ozdobíme lžičkou zakysané smetany a nasekaným pórkem.
Tak co, uvaříte si ji? Nebo ji také děláte jen trochu jinak? Podělíte se s receptem do sbírky?

Pozn.: na cedulce (obr.) není napsaná brambora...je jen na vás, jestli ji použijete - já osobně jsem ji tam dala, trochu celou polévku zahustí a dá nějaký ten sacharidík.

2013-12-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI