Rajčatová krémová polévka zpět

Ingredience:
cibule1 ksčesnek1 stroužekloupaná rajčata1 plechovka
stará veka bez kůrky4 plátkyzeleninový vývar2 odměrky (plechovka)čerstvá bazalka velká hrst
parmazán dle chutiolivový olej dle potřebybalsamico dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, loupaná rajčata 1 plechovka, stará veka bez kůrky 4 plátky, zeleninový vývar 2 odměrky (plechovka), čerstvá bazalka velká hrst, parmazán dle chuti, olivový olej dle potřeby, balsamico dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

K této krémové rajčatové polévce mi byl inspirací  E.Ridi . Trošku jsme si ji ale upravila podle naší chutě.
Základem této klasické italské polévky jsou rajčata, bazalka a staré pečivo.

Na olivovém oleji orestujte do sklovata cibuli na drobno a česnek na plátky. Přidejte plechovku rajčat, dvě plechovky vývaru a plátky veky, které jste předem zbavili kůrky.

Osolte, opepřete a na mírném plamínku vařte pod pokličkou cca 15 minut.

Jakmile se veka začne rozpadat, tak vezměte metličku a polévku prošlehejte.
Rozhodně to nedělejte tyčovým mixérem. Polévka by zbělala a chuť by nebyla vůbec dobrá.
Bazalkové lístečky prsty natrhejte a nevařte déle než minutku.
Na talíři ozdobte parmazánem a zakápněte olivovým olejem a pár kapkami balsamicového octa.

Dobrou chuť! 

2016-05-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI