Ingredience na restování základu: | |||||
olivový olej | 1 lžíce | menší cibule | 1 ks | mrkev na kostičky | 1 ks |
celer na kostičky | 1 kousek | oregano | 1 špetka | čerstvá bazalka | 1 hrstička |
sůl | 1 špetka | ||||
Poté přidáme: | |||||
nakrájená rajčata v nálevu | 1 plechovka | malý rajčatový protlak | 1 ks | červená čočka vařená | 1 hrstka |
zeleninový bujón | 1 kostka | voda | 600-700 ml |
Kouzlo polévek ke snídani jsem objevila až v posledním roce a od té doby se pravidelně objevují na mém snídaňovém menu. V chladných dnech horká polévka skvěle prohřeje, ve dnech teplých naopak vlažná polévka ochladí a výborně hydratuje. Navíc je to rychlá snídaně, pokud si ji připravíte den předem.
Nejprve si na lžíci olivového oleje orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu dle ingrediencí. Okořeníme a přidáme další přísady, které zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si již připravili. Polévku necháme vařit asi půl hodinky a poté vypínáme sporák.
Při servírování můžeme přimíchat špetku lahůdkového droždí a případně dokořenit bylinkami.
Doboru chuť!
Výborně chutná s opraženými dýňovými či slunečnicovými semínky
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI