Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou zpět

Ingredience:
rajčata1 plechovka (400 g)cukr dle chutimrkev2 ks
celer2 - 3 řapíkyzelené fazolové lusky100 gmalá cuketa1 ks
bazalka hrststřední cibule1 ksčesnek1 stroužek
kuřecí vývar400 mlsůl dle chutipepř dle chuti
parmazán na posypáníbazalkové pesto dle chutiolej dle potřeby
rajčata 1 plechovka (400 g), cukr dle chuti, mrkev 2 ks, celer 2 - 3 řapíky, zelené fazolové lusky 100 g, malá cuketa 1 ks, bazalka hrst, střední cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, kuřecí vývar 400 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, parmazán na posypání, bazalkové pesto dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Zeleninové polévky jsou u nás prostě klasikou. Je úžasné kolik druhů zeleniny je, a proto se nám variace zeleninových polévek nikdy neomrzí. Dnes jsem vybírala nejen podle chuti, ale i podle barev a výsledkem byla nejen pro jazyk chutná, ale i pro oko lahodná zeleninová polévka.

V kastrolu si na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme česnek, mrkev a celer a opékáme, cca po 5 minutách přidáme rajčata z plechovky. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, osladíme lžící cukru. Přidáme i hrst nasekané bazalky a zalijeme kuřecím vývarem. Necháme vařit cca 10 minut. Poté přidáme nakrájené fazolkové lusky a povaříme další cca 2-3 minuty a na závěr přidáme nakrájenou cuketu. Na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem a lžičkou bazalkového pesta.

2016-04-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI