Rajčatová polévka s mungo fazolkami zpět

Ingredience:
mungo fazolky (přes noc namočené) hrstvelká rajčata4 ksdrcená rajčata v plechovce400 g
šalotka2 ksGhí nebo jiný tuk dle potřebyoregano + na zdobení svazek
česnek2 stroužkyvývarcca 500 - 600 mlsůl dle chuti
pepř dle chutiparmazán k podávání
mungo fazolky (přes noc namočené) hrst, velká rajčata 4 ks, drcená rajčata v plechovce 400 g, šalotka 2 ks, Ghí nebo jiný tuk dle potřeby, oregano + na zdobení svazek, česnek 2 stroužky, vývar cca 500 - 600 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, parmazán k podávání

Příprava

Mám ráda takové ty malé pozornosti, co dostáváte od svých známých a jelikož většina z mým známých moc dobře ví, že mám ráda jídlo, jsou těmi pozornostmi právě potraviny. Tak se mi do rukou dostala mísa krásně červeným, voňavých a hlavně chutných rajčat. Udělala jsem z nich mimo jiné i polévku, kterou jsem trochu ozvláštnila mungo fazolkami.

Nejprve si v tlakovém hrnci uvaříme mungo fazolky. Vaříme ve vodě cca 10 minut. Poté si spaříme horkou vodou rajčata a oloupeme slupku a vykrojíme vnitřek (dužinu). Poté si je nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme šalotku, přidáme nakrájená rajčata, drcená rajčata, stroužky česneku, svazek oregána a zalijeme vývarem. Zavřeme hrnec a vaříme cca 7 minut. Poté přidáme uvařené mungo fazolky, osolíme a opepříme. Vyndáme svazek oregána a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky.

Polévku pak při podávání ozdobíme nastrouhaným parmazánem a případně i čerstvým oregánem.

2016-09-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI