Rybí polévka zpět

Ingredience:
rybí filécca 500 gkořenová zelenina dle potřebymražený hrášek dle potřeby
máslo kousekhladká mouka dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutičesnek dle chutismetana1 kelímek
šafrán špetkabobkový list2 kspepř4 kuličky
rybí filé cca 500 g, kořenová zelenina dle potřeby, mražený hrášek dle potřeby, máslo kousek, hladká mouka dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek dle chuti, smetana 1 kelímek, šafrán špetka, bobkový list 2 ks, pepř 4 kuličky

Příprava

Miluji rybí polévky a zrovna tahle patří mezi mé oblíbené.

Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Poté přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán a provaříme. Přidáme ještě hrášek a smetanu. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.

2017-01-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI