Silný kuřecí vývar

zpět
Silný kuřecí vývar
Vývar:
kuřecí křidélka, skelety dle potřebyvětší cibule1 ksmrkev dle potřeby
celer dle potřebypetržel dle potřebypetrželová nať nebo pažitka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Kapání:
vejce1 ksvoda3 lžícemuškátový oříšek dle chuti
polohrubá mouka4 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
kuřecí křidélka, skelety dle potřeby, větší cibule 1 ks, mrkev dle potřeby, celer dle potřeby, petržel dle potřeby, petrželová nať nebo pažitka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 1 ks, voda 3 lžíce, muškátový oříšek dle chuti, polohrubá mouka 4 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

V tomto období chřipek a viróz je nejlepší silný vývar. A jelikož je u nás doma nezvaný host jménem Moribundus, nezbylo mi nic jiného než uvařit hodně silný kuřecí vývar, aby nás zas postavil na nohy. Musím uznat, že i když děti neměly chuť k jídlu, tak vývar snědly a já měla radost. Zavářky do polévky obměňuji, naposledy jsem dělala krupicové nočky, včera kapání a příště zase budou třeba domácí nudličky. 

Kuřecí křidélka a skelety opláchneme a dáme do hrnce společně s rozpůlenou cibulí, zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a necháme pomalu vařit, dokud maso nezměkne (cca 2 hodiny). Potom vývar přecedíme a křidélka a skelety obereme. Nakrájíme na kostičky kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a dáme vařit do vývaru. Když je zelenina měkká, můžeme přidat trochu petrželky nebo pažitky. Pak vrátíme zpět obrané maso. Nakonec si připravíme kapání. Do hrníčku si rozklepneme vejce, přidáme 3 lžíce vody, sůl, špetku muškátového oříšku a 4 lžíce polohrubé mouky. Těstíčko poté lijeme přímo do hotové polévky přes hrubé struhadlo nebo sítko s většími oky.

2017-01-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI