Smetanová polévka s uzenou paprikou zpět

Ingredience:
velká brambora3 ksmléko300 mlzeleninový vývar nebo hovězí vývar1 l
smetana na vaření150 mluzená paprika3 lžičkypepř1 lžička
česnek3 stroužkyanglická slanina100 gvětší cibule1 ks
olej nebo sádlo3 lžícelibeček kouseksůl dle chuti
velká brambora 3 ks, mléko 300 ml, zeleninový vývar nebo hovězí vývar 1 l, smetana na vaření 150 ml, uzená paprika 3 lžičky, pepř 1 lžička, česnek 3 stroužky, anglická slanina 100 g, větší cibule 1 ks, olej nebo sádlo 3 lžíce, libeček kousek, sůl dle chuti

Příprava

Kdo má rád vůni a chuť uzené papriky, určitě si pochutná na této polévce.

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Opečeme je na lžíci oleje a jemně pokrájené slanině, zalijeme mlékem a spolu s libečekem uvaříme doměkka.

Cibuli nasekáme nadrobno a opečeme na troše oleje dozlatova.

Pak brambory s mlékem ponorným mixérem rozmixujeme (kdo chce, dá si pár brambor stranou a pak je vloží do hotové polévky). K takto zahuštěné polévce dolijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozetřený česnek, uzenou papriku, osmaženou cibuli a podle chuti dosolíme. Nakonec přilijeme smetanu na vaření, případně přidáme kousky brambor a vypneme.

2014-06-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI