Špargľový krém so syrom Jadel zpět

Ingredience:
zelenej špargle viazaničkamalá šalotka1 ksmrkva1 ks
slnečnicový olej trochughee kúsokvody, alebo zeleninového vývaru1 l
soľ dle chuti
zelenej špargle viazanička, malá šalotka 1 ks, mrkva 1 ks, slnečnicový olej trochu, ghee kúsok, vody, alebo zeleninového vývaru 1 l, soľ dle chuti

Příprava

Predstavte si chuť polievky zo zelenej špargle podčiarknutú fantastickým syrom Jadel, ktorý nám nosia príbuzní môjho priateľa z okolia Českého Krumlova.

U nás takýto syr nedostať, aspoň o takom neviem. Je to biely parený ovčí syr, tvrdý, slaný, zapletený do vrkoča. Výborne pasuje k rajčinovej polievke, špagetám... alebo ho len tak pokrájať na plátky a vychutnať k vínku namiesto  korbáčikov. V chladničke nám dlho vydrží a na ideálne dochutenie pokrmov ho stačí použiť málo, lebo je veľmi slaný. 

Špargľu umyjem. Tvrdé konce odrežem - vyhodím. Chrumkavé špičky tiež odrežem, tesne pred podávaním polievky ich uparím v parnom hrnci (ak nemáte, použite podstavec na ohrievanie knedle v hrnci a krátko ich  uparte).
Stonky škrabkou ošúpem, šupky nevyhadzujem - povarím ich vo vode a vývarom z nich potom podlievam polievku. Ošúpané stonky pokrájam na 2 cm kúsky, rovnako mrkvu. Oboje orestujem spolu s cibuľkou  na oleji a kúsku ghee. Zalejem vývarom, osolím a uvarím do mäkka. Rozmixujem na jemný krém.
 
Na tanieri posypem postrúhaným Jadelom a pridám špičky špargle.
2014-09-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI