Špenátovo-kopřivový krém

zpět
Špenátovo-kopřivový krém
Ingredience:
máslo2 lžícemenší cibule1 ksčesnek1 - 2 stroužky
čerstvý špenát2 hrstimladé kopřivy1 hrstzeleninový vývar dle potřeby
smetana na vaření 33%250 mlsůl dle chutipepř dle chuti
máslo 2 lžíce, menší cibule 1 ks, česnek 1 - 2 stroužky, čerstvý špenát 2 hrsti, mladé kopřivy 1 hrst, zeleninový vývar dle potřeby, smetana na vaření 33% 250 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnes máme ZELENÝ ČTVRTEK. V tento den se v chalupách vařilo z jarní zeleniny, nebo luštěnin. Hlavní ingrediencí bývaly mladé kopřivy, špenát a petrželka. Pekly se ale i preclíky, pletence nebo škvarkové placky, které se přikusovaly k jarním polévkám. 

Špenát a kopřivy umyjeme, dáme do sítka a spaříme horkou vodou. Na másle orestujeme cibulku, trochu česneku a přidáme špenát s kopřivami. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a necháme provařit. Poté ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Servírujeme ozdobené slaninou, nebo máslovými krutony.

2017-04-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI