Staročeská polévka - Žebračka (chlebová) zpět

Ingredience:
chlébcca 5 krajícůcibule1 ksčesnek dle chuti
sádlo dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
majoránka dle chutipetrželka dle chutivývar nebo voda750 ml
zeleninový bujon1 kostkamlékocca 100 ml
chléb cca 5 krajíců, cibule 1 ks, česnek dle chuti, sádlo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka dle chuti, petrželka dle chuti, vývar nebo voda 750 ml, zeleninový bujon 1 kostka, mléko cca 100 ml

Příprava

V poslední době jsem si oblíbila staročeská jídla a tato polévka patří mezi ně. Navíc se alespoň spotřebují zbytky chleba, které tak nerada vyhazuji.

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájený chléb, zalijeme vývarem, chvíli povaříme a pak rozmixujeme. Přidáme majoránku, petrželku a mléko a podle potřeby dochutíme.

2018-09-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI