Thajská květáková polévka zpět

Ingredience:
větší květák, nakrájený na růžičky1 kssezamový olej3 lžícesůl1 lžička
cibule1 kszázvor2 lžícerozetřený česnek3 stroužky
kurkuma1 lžícethai curry pasta1 - 4 lžícedomácí zeleninový vývar600 ml
kokosové mléko400 ml
větší květák, nakrájený na růžičky 1 ks, sezamový olej 3 lžíce, sůl 1 lžička, cibule 1 ks, zázvor 2 lžíce, rozetřený česnek 3 stroužky, kurkuma 1 lžíce, thai curry pasta 1 - 4 lžíce, domácí zeleninový vývar 600 ml, kokosové mléko 400 ml

Příprava

Květákovou polévku jsem původně chtěla připravit na první Navařeno, ale nakonec jsem ji uvařila školákům a učitelům.

Mně osobně velmi chutnala, neboť jak jsme již několikrát zmínila, jsem polévková. Snažím se zaměřit na zeleninové krémové polévky tak, aby byli zároveň zdravé. 

Tahle rozhodně patří k mým oblíbencům.

Troubu předehřejte na 420°C. Na plech vložte květákové plátky, pokapejte sezamovým olejem a osolte. Květák pečte 40 minut. 
V hrnci si rozpalte sezamový olej, přidejte cibuli a smažte 5 minut. Přidejte zázvor, česnek, kurkumu, kari pastu a promíchejte. Přidejte zbytek ingrediencí kromě kokosového mléka a přiveďte do varu. Poté uberte teplotu. Vytáhněte květák z trouby a dejte do polévky. Pár plátku květáku si nechte na ozdobu. 
Ručním mixérem, rozmixujte polévku, dokud není úplně hladká.  Přidejte kokosové mléko a popřípadě dochuťte solí.
Zdobit a ochutit můžete kapkami sezamového oleje, opraženými sezamovými semínky, chilli a limetkou.
K ozdobení plátky květáku, chilli papričky, jarní cibulka, opražené sezamové semínka, sezamový olej.
2016-01-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI