Vánoční kaštánková polévka zpět

Ingredience:
jedlé kaštany500 gdrůbeží vývar1,5 lsmetana 33%250 ml
cibule1 ksmáslo2 lžícekrystalový cukr1 lžička
muškátový oříšek špetkastrouhaný zázvor1 lžičkasůl špetka
pepř špetka
jedlé kaštany 500 g, drůbeží vývar 1,5 l, smetana 33% 250 ml, cibule 1 ks, máslo 2 lžíce, krystalový cukr 1 lžička, muškátový oříšek špetka, strouhaný zázvor 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

A je to tady! Vánoční atmosféra začíná dominovat všude kolem nás a první adventní neděle je skoro za námi. 

Všichni se těšíme na Vánoce, ať už jsme děti či dospělí. Já osobně se už teď těším, jak přijedou kamarádi... ze světa domů a jako každý rok zajdeme na Vánoční trhy, dáme si svařáček a něco dobrého k zakousnutí. Miluju tu vůni pečených brambor, kaštanů, vánočního punče a svařeného vína.

Proto se i zde budeme celou adventní dobu věnovat vánoční tématice. Jako první bych vás rád naučil kaštánkovou polévku, která není úplně známá, ale vždy, když ji doma uvařím, dlouho nezůstane. Je to taková sympatická alternativa pro ty, kteří nemají rádi rybí polévku a místo ní si vaří tradiční celoroční varianty. 

Kaštany nejprve nakrojíme do kříže a 8 minut povaříme, aby se nám lépe sloupávaly ze slupky, a poté je pokrájíme nahrubo. V hrnci si na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přisypeme kaštany, které společně s cibulkou orestujeme. Přidáme zázvor, muškátový oříšek, sůl, pepř a cukr. Zalijeme vývarem a necháme 20 minut provařit. Přilijeme smetanu a opět chvíli povaříme. Na závěr rozmixujeme, aby byla polévka krémová. Nesmíme si zapomenout nechat pár kaštanů bokem, které nakrájíme na plátky, orestujeme do zlatova a polévku jimi ozdobíme.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-12-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI